Amsterdam Bewaar

BAM duidelijke winnaar op rood Damrak

.
. © ANP

De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. In Amsterdam onttrok bouwbedrijf BAM zich aan de mineurstemming. 

Het bedrijf kreeg de handen van beleggers op elkaar na de publicatie van de kwartaalresultaten. Daarbij gaf het goedgevulde orderboek het aandeel ook een zet in de goede richting.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot met een verlies van 0,7 procent op 551,73 punten. Bij de hoofdfondsen noteerde Unilever ex-dividend. De MidKap zakte 0,7 procent tot 789,49 punten.

De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,9 procent. BAM was de koploper bij de middelgrote bedrijven met een plus van bijna 5 procent. Het bouwconcern heeft zijn opbrengsten in het eerste kwartaal opgekrikt.

Daarnaast nam de orderportefeuille met ongeveer een half miljard euro toe. Verder herhaalde BAM zijn winstverwachting voor heel 2018. Intertrust sloot onderaan in de MidKap met een min van 6,3 procent.

Blackstone, dat Intertrust in het najaar van 2015 naar de beurs bracht, verkoopt een deel van zijn belang in de financieel dienstverlener aan institutionele beleggers.