Avianka Aventurin eerste jongerenburgemeester

Avianka Aventurin is maandagavond tijdens het Talent Award Gala in Theater de Meervaart uitgeroepen tot jongerenburgemeester van Amsterdam.

Het Parool
Avianka Aventurin Beeld Dingena Mol
Avianka AventurinBeeld Dingena Mol

De 28-jarige Aventurin won op basis van een online stemming en het oordeel van een jury van jongerenplatform Young Amsterdam, dat de verkiezing organiseerde. De komst van een jongerenburgemeester was een wens van oud-burgemeester Eberhard van der Laan.

Volgens de organisatie zijn de belangen van jongeren niet goed vertegenwoordigd in de politiek. De jongerenburgemeester moet dan ook een brug slaan tussen beide.

Zo zal ze onder andere met wethouders om de tafel gaan om te praten over wat er leeft onder Amsterdamse jongeren. Aventurin is werkzaam bij Stichting MaDi, een organisatie voor maatschappelijk werk in Zuidoost en Diemen.

Optimisme
"Nederland heeft mij veel gegeven en gebracht," zei Aventurin al eerder in gesprek met Het Parool. "Alles is hier mogelijk, als je maar de juiste houding en het goede karakter hebt. Mijn passie voor jongeren komt voort uit het project YoPro! Ik merkte hoe leuk het is om jongeren in positieve zin te stimuleren om de juiste keuzes te maken. Het gaat vaak om mindset. En wat belangrijk is: je moet naast de jongeren staan, niet boven ze."

De andere kandidaten waren Achraf El Johari (22) en Joshua de Roos (22).

Het Talent Award Gala staat in het teken van erkenning van jongeren tussen de 15 en 27 jaar die uitblinken in sport, ondernemerschap, maatschappelijke betrokkenheid en kunst en cultuur.

Lees ook: Stad kiest jongerenburgemeester: 'Je moet naast de jongeren staan'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden