Amsterdam Bewaar

Appartement op de Dam te koop voor 25 miljoen

De luxe-woningen, pal naast de Bijenkorf, variëren van 118 tot 1.230 vierkante meter (inclusief terras van 185 vierkante meter).
De luxe-woningen, pal naast de Bijenkorf, variëren van 118 tot 1.230 vierkante meter (inclusief terras van 185 vierkante meter). © arons en gelauff architecten

Volgende week komt er op de Dam een appartement in de verkoop dat minstens 25 miljoen euro moet gaan opbrengen. Het 1.230 vierkante meter tellende penthouse wordt daarmee het nieuwe duurste appartement van de stad.

Woensdag maakte Christie's International Real Estate bekend dat er in het voormalige hoofdkantoor van Verwelius Bouw 14 exclusieve appartementen en penthouses komen. De luxe-woningen, pal naast de Bijenkorf, variëren van 118 tot 1.230 vierkante meter (inclusief terras van 185 vierkante meter). De goedkoopste woningen gaan vanaf 1,1 miljoen weg. 

Naar verwachting begint de bouw op het einde van dit jaar, waarna de appartementen eind 2017 worden opgeleverd. Dat is nog voordat horecatycoon Won Yip naar zijn penthouse in de Pontsteiger heeft kunnen verhuizen. Dat appartement, dat hij naar verluidt voor 16 miljoen euro kocht, wordt begin 2018 opgeleverd en stond tot vandaag bekend als het duurste appartement van de stad. 

De bewoners van de appartementen kunnen gebruik maken van een 'vijf sterren residentie service' die door het naastgelegen Krasnapolsky wordt aangeboden, zoals valet parking, privébutlers, catering en conciërges.