Amsterdamse tennisverenigingen in opstand tegen huurverhoging sportaccommodaties

De gemeente heeft aangekondigd vanaf 1 augustus 2020 de huur van sportparken en -hallen te verhogen. De twintig tennisverenigingen in Amsterdam komen met elkaar in opstand tegen het besluit.

Het Parool
Vrijdag 13 maart wordt de toekomst van de 20 tennisverenigingen besproken. Beeld ANP
Vrijdag 13 maart wordt de toekomst van de 20 tennisverenigingen besproken.Beeld ANP

De verhoging kan grote consequenties hebben voor de contributies van de leden. De meeste verenigingen verhalen de tariefverhoging van de huur van de sportaccommodaties op hun leden. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en twintig tennisverenigingen in Amsterdam laten in een statement weten zich te verzetten tegen deze extreme huurverhoging.

Volgens de verenigingen zitten er nogal wat haken en ogen aan de beslissing. “Er wordt door de gemeente gezegd dat een deel van de verenigingen al op de hoogte is gebracht tijdens diverse overleggen, maar daar zijn de tennisverenigingen niet bij betrokken geweest,” zegt Arie Martijn Schenk van de KNLTB. De gemeente zegt vorig jaar al een aankondiging te hebben gedaan van de tariefverhoging.

Volgens de gemeente is de verhoging nodig om de toenemende kosten voor onderhoud en beheer van bestaande accommodaties en aanleg van nieuwe sportvelden en -hallen te kunnen bekostigen. Schenk is het daar niet mee eens. “Tennisverenigingen betalen nu al relatief gezien meer huur voor hun velden dan hockey- en voetbalverenigingen,” zegt Schenk. “We worden door dit besluit extra hard geraakt.”

Vrijdag zal de KNLTB in de expertgroep tennis met de gemeente opheldering vragen over deze huurverhoging en de gevolgen hiervan duidelijk maken. Schenk: “Tennis moet betaalbaar en laagdrempelig blijven voor de Amsterdammers, dat lukt niet op deze manier.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden