Amsterdamse crimineel vermoord op Curaçao

Crimineel Genciël ‘Genna’ Feller (23) uit Amsterdam-Zuidoost is maandag doodgeschoten in Willemstad op Curaçao. Hij zat om tien uur ’s ochtends (lokale tijd) in een auto voor enkele winkels toen twee onbekenden hem onder vuur namen.

Paul Vugts
Willemstad. Beeld Marten van Dijl/ANP
Willemstad.Beeld Marten van Dijl/ANP

Op beelden van bewakingscamera’s is te zien dat ze vele kogels afschieten op de voorkant en zijkant van zijn witte Hyundai.

Feller was in de nacht van 3 op 4 augustus al met zeker acht kogels beschoten op de Dokkumlaan in de Stedenwijk in Almere, waar hij de laatste tijd bij zijn vriendin woonde. Hij had nog drie kogels in zijn lichaam van die schietpartij.

In het criminele milieu gaat het gerucht dat Feller met anderen uit Zuidoost een partij van honderden kilo’s cocaïne, vele miljoenen waard, had geript (gestolen) van een grote crimineel voor wie de groep de drugs had moeten opslaan. Hij had ineens veel geld en dure spullen. Tijdens een huiszoeking na de schietpartij vond de recherche onder meer vele Louboutin-schoenen: peperduur en in de Bijlmer geliefd op straat.

De burgemeester van Almere legde Feller een gebiedsverbod op waardoor hij niet meer bij het huis van zijn vriendin mocht komen. Vanwege de schietpartij in Almere dook hij onder op Curaçao.

The Bank

Op 18 mei werd Feller met vrienden gearresteerd nadat in parkeergarage The Bank in de Amstelstraat na het uitgaan de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere was doodgeschoten – volgens de politie door Fellers vriend Erxinio Luntungan, die voortvluchtig is en internationaal wordt gezocht.

Feller was met twee vrienden en een vriendin na de schietpartij gevlucht in een taxi, maar kwam snel vrij omdat camerabeelden uitwezen dat hij geen kwalijke rol speelde.

Met zijn omgeving filosofeerde Feller ook over de vraag of de schietpartij bij The Bank de aanleiding kon zijn geweest voor de moordaanslag op hem in augustus, al lijkt het verhaal over de gestolen drugs een motief dat meer voor de hand ligt.

In de zomer van 2017 stond hij met anderen uit Zuidoost terecht voor diefstallen van zeker drie Range Rovers en de poging tot diefstal van een vierde. Ook moest hij zich verantwoorden voor roekeloos rijgedrag en het verlaten van de plaats van een ongeluk waarbij hij betrokken was geraakt.

Tweede aanslag

De liquidatie van de ondergedoken Feller heeft in Zuidoost tot grote onrust geleid, ook omdat zijn vrienden meer geweld vrezen.

Advocaat Bart Hartman schrikt van het nieuws over zijn cliënt. “Als iemand twee keer wordt beschoten en bij de tweede aanslag overlijdt, ontstaat natuurlijk een beeld. Ik weet ook in welk crimineel circuit hij zich begaf, maar hij was óók een jongen met een heleboel gevoel. Ik mocht hem graag en zijn dood doet me wat. Als hij in een andere buurt was opgegroeid, had hij misschien niet die verkeerde beslissingen genomen.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden