Nieuws

Amsterdamse berichtengigant Messagebird stapt met overname in videodiensten

Het Amsterdamse berichtenbedrijf Messagebird stapt in de videotelefonie. Met de overname van het eveneens Amsterdamse 24sessions voegt het beveiligde videochats toe aan zijn communicatiediensten.

Herman Stil
null Beeld AFP
Beeld AFP

Het tien jaar oude Messagebird verzorgt wereldwijd het berichtenverkeer voor overheden en bedrijven, waaronder giganten als Heineken, ABN Amro, Rituals, Uber en Hugo Boss. Waar het aanvankelijk vooral ging om sms-diensten voor bijvoorbeeld banken, biedt Messagebird inmiddels tekst- en gesproken berichtenservices aan via vrijwel alle socialemediaplatforms.

Met de overname van het Amsterdamse 24sessions voegt de berichtengigant daar nu beveiligde videodiensten aan toe. Daarmee wordt het mogelijk vertrouwelijke gesprekken over bijvoorbeeld leningen, juridische zaken of van medische aard via beeldbellen af te wikkelen. Veelgebruikte videodiensten als Zoom en Teams hebben dit beveiligingsniveau nog niet.

Klantcontact

Het in 2013 opgerichte 24sessions werkt al samen met de Rabobank en zorgverzekeraar CZ. De overgenomen videodienst voor klantcontact werkt in webbrowsers, dus zonder aparte app. Messagebird neemt het bedrijf inclusief de 45 medewerkers helemaal over. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Verder heeft Messagebird het Amerikaanse klantdatabedrijf Hull gekocht. Twee maanden geleden versterkten de Amsterdammers zich al met Pusher, een bedrijf dat gerichte berichten verstuurt.

Met een vorig jaar binnen­ge­haalde investering van 170 miljoen euro werd Messagebird op papier 2,5 miljard euro waard. Inmiddels telt het bedrijf, met hoofdkantoor aan de Amstel, vijfhonderd werknemers. Dat aantal moet de komende jaren, mede via overnames, verdubbelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden