Amsterdammer Lyle Muns nieuwe voorzitter Landelijke Studentenvakbond

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft woensdag een nieuw bestuur gekozen, met Amsterdammer Lyle Muns (26) als voorzitter. Het nieuwe bestuur roept op tot afschaffing van het leenstelsel, omdat de coronacrisis de financiële positie van studenten verslechtert.

Het Parool
Lyle Muns, de nieuwe voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, studeert Politicologie aan de UvA. Beeld ANP XTRA
Lyle Muns, de nieuwe voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, studeert Politicologie aan de UvA.Beeld ANP XTRA

“De financiële positie van studenten stond al erg onder druk en de coronacrisis maakt dit nog veel erger,” aldus Muns. “Het is hoog tijd om het leenstelsel eindelijk af te schaffen en ervoor te zorgen dat studenten zich niet nog dieper in de schulden hoeven te steken.”

Eerder zette de UvA-student Politicologie zich al in als voorzitter van Dwars (de jongerenorganisatie van GroenLinks) en was hij mede-oprichter en woordvoerder van Proud (de belangenvereniging voor sekswerkers).

Verder treden ook Freya Chiappino (vicevoorzitter), Eline Terpstra (secretaris), Sam Buisman (penningmeester) en Esma Kendir (algemeen bestuurslid) toe tot het bestuur.

Het nieuwe bestuur zal de komende maanden worden ingewerkt, op 27 juni vindt de officiële wissel plaats. Tot dan is Alex Tess Rutten nog de voorzitter van de LSVb. Zij heeft alle vertrouwen in haar opvolgers. “We hebben er heel veel vertrouwen in dat dit diverse team gaat vechten voor de belangen van de 750.000 studenten in Nederland. Als we onderwijs toegankelijk willen houden, dan moet de betaalbaarheid van studeren hoog op de agenda van de komende verkiezingen komen.”

Lyle Muns. Beeld Daniel Cohen
Lyle Muns.Beeld Daniel Cohen

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden