Nieuws

Amsterdam vangt 180 asielzoekers uit Ter Apel op

180 asielzoekers die niet meer terechtkunnen in het aanmeldcentrum in Ter Apel, worden dinsdagnacht opgevangen in Amsterdam. Ook Nijmegen en Oss vangen extra mensen op.

Het Parool
Asielzoekers arriveren bij het aanmeldcentrum Ter Apel. Beeld ANP
Asielzoekers arriveren bij het aanmeldcentrum Ter Apel.Beeld ANP

In Amsterdam worden de mensen in ieder geval de komende dagen ondergebracht in een Holiday Inn-hotel in Zuid, laat een gemeentewoordvoerder weten.

In Nijmegen gaat het om honderd asielzoekers. Tachtig mensen gaan volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) naar Oss. Het COA meldt dat er hard wordt gewerkt om de komende dagen nog meer locaties te vinden waar mensen uit het aanmeldcentrum terechtkunnen. De organisatie is daarover in gesprek met nog een aantal gemeenten.

Sinds dinsdag mogen er niet meer dan tweeduizend asielzoekers verblijven in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De grote tenten waarin mensen werden opgevangen en sliepen, worden afgebroken. Daardoor moest voor driehonderd mensen een slaapplaats worden gezocht. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) zei eerder dinsdag nog niet te kunnen garanderen dat hij al die plekken zou vinden, maar dinsdagavond bleek dat toch gelukt.

‘Zorgelijk’

De afgelopen tijd was het druk in Ter Apel en er verbleven meer mensen dan de tweeduizend voor wie er officieel plaats is. De Veiligheidsregio Groningen noemde de situatie bij het aanmeldcentrum eind maart zorgelijk. Asielzoekers kunnen niet doorstromen naar een van de 111 azc’s. Die zitten vol, mede omdat zo’n 13.000 statushouders wachten op een woning.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden