Nieuws

Amsterdam organiseert bijeenkomst om van Russisch gas af te komen

De gemeente wil zo snel als mogelijk het energieverbruik in Amsterdam terugbrengen. In een brainstormbijeenkomst komende vrijdag gaat het college van burgemeester en wethouders met bedrijven en organisaties in gesprek om tot concrete en directe maatregelen te komen.

Thomas Sijtsma
null Beeld ANP /  ANP
Beeld ANP / ANP

De Europese Unie en de Nederlandse regering willen door de oorlog in Oekraïne de afhankelijkheid van het Russische gas verminderen en daarmee energie besparen. De gemeente Amsterdam probeert hierin verantwoordelijkheid te nemen en hoopt met Amsterdamse bedrijven en organisaties maatregelen te bedenken die het energieverbruik op korte termijn al zal doen verminderen.

Uit de bijeenkomst van komende vrijdag wil het college samen met uitgenodigde bedrijven, organisaties, academici en anderen met vijf concrete maatregelen komen die een eerste aanzet vormen tot verminderd gasverbruik in de stad. “Amsterdam werkt al jaren aan de overgang naar duurzame energie, met projecten die belangrijk en veelbelovend zijn, maar een lange adem vergen,” zegt wethouder Marieke van Doorninck (duurzaamheid). “Om nu geen tijd te verliezen zijn maatregelen nodig waarmee we liefst direct, maar zeker op korte termijn, het energieverbruik terug kunnen dringen.”

Wethouder Egbert de Vries (Economische Zaken) roept een ieder op om mee te denken. Wat kunnen we als collectief? Wat kunnen we als gemeente? Wij willen de denkkracht van iedereen benutten en bundelen om op korte termijn het energieverbruik terug te kunnen dringen.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden