Amsterdam Bewaar

Amsterdam loopt Pride Walk voor tolerantie en respect

Amsterdam loopt Pride Walk voor tolerantie en respect
© ANP

Een groot aantal mensen liep zaterdagavond mee tijdens de Pride Walk, een wandeling die in het teken staat van tolerantie van homoseksualiteit.

Rond 19.00 uur vertrok een grote groep wandelaars vanaf het Vondelpark. Duizenden mensen liepen mee, liet de organisatie weten.

Tolerantie en respect
'Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn, overal en altijd. Daarom vragen we jullie om met ons de Pride Walk te lopen. Als teken tegen homofobie en gevecht voor tolerantie en respect,' schrijft de organisatie van de Pride Walk op haar website. In de stoet liepen mensen met vlaggen van de 79 landen waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is. In twaalf landen staat zelfs de doodstraf op homoseksualiteit.

Er hebben geen incidenten plaatsgevonden tijdens de Pride Walk. Er is veel beveiliging in de stad. Boven de stad cirkelt een helikopter om alles in de gaten te houden en er zijn veel agenten op de been. 

De Pride Walk is een onderdeel van de Europride, die tot en met zondag 7 augustus duurt. Op de Dam, het eindpunt van de Pride Walk, is na de wandeling een feest om de start van het evenement te vieren.

Lees ook: Meehossen met Anita Meyer en een huwelijk op Roze Zaterdag [+]