Amsterdam Bewaar

Amstelveense drugshandelaar krijgt drie jaar cel

Volgens het OM speelde de man drie jaar lang een belangrijke, aansturende rol in de handel in cocaïne en xtc
Volgens het OM speelde de man drie jaar lang een belangrijke, aansturende rol in de handel in cocaïne en xtc © ANP

Een 37-jarige man uit Amstelveen is door de rechter tot drie jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk, veroordeeld voor het langdurig handelen in drugs.

Ook is de auto van de man - die hij gebruikte voor het vervoeren van de drugs - in beslag genomen. De officier van justitie had 3,5 jaar cel geëist

Anonieme tip
De man kwam op de radar van de opsporingsdiensten dankzij een anonieme tip. De tipgever zag hoe auto's geregeld drugs kwamen bezorgen of er vanuit de voertuigen gedeald werd.

Afgelopen mei kon de verdachte worden aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie speelde de man drie jaar lang een belangrijke, aansturende rol in de handel in cocaïne en xtc. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de telefoonlijn waarop de bestellingen werden geplaatst. De drugs werd voornamelijk verhandeld in Zuid.

Witwassen
Het geld dat de Amstelvener verdiende met de drugs, heeft hij volgens het OM witgewassen. Hiervoor stelde hij een arbeidsovereenkomst op bij een schoonmaakbedrijf, waardoor het leek dat hij daar salaris ontving.

In mei heeft de rechtbank twee andere verdachten in de zaak veroordeeld tot 34 en 36 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Beiden gingen in beroep tegen deze straf.