Nieuws

Amstelveen wil tonnen investeren in begraafplaats Zorgvlied

De gemeente Amstelveen wil bijna acht ton investeren in Zorgvlied, als onderdeel van een toekomstplan voor de verlieslijdende monumentale begraafplaats.

Het Parool
Entree bij Begraafplaats Zorgvlied. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Entree bij Begraafplaats Zorgvlied.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Zorgvlied draait momenteel verlies door achterblijvende inkomsten uit grafrechten en hoge energiekosten. Met een investering van bijna acht ton wil het college van burgemeester en wethouders Zorgvlied toekomstbestendig maken én de allure van weleer behouden.

‘Wij hechten zeer veel waarde aan de historie en sfeer, die moet zeker behouden blijven. En we kijken naar de toekomst, ook op Zorgvlied zijn moderne faciliteiten nodig om uitvaarten goed te kunnen blijven verzorgen. Om het hoge niveau van de afgelopen 150 jaar vast te houden is de komende jaren een extra investering van 774.000 euro nodig,’ aldus wethouder Marijn van Ballegooijen.

Reorganisatie

Zorgvlied heeft onlangs al een reorganisatie achter de rug. Deze investering is een onderdeel van het toekomstplan van de begraafplaats. Daarnaast komen er meer crematies op jaarbasis en zullen de tarieven worden verhoogd. Daarmee stelt Zorgvlied de prijzen gelijk met die van andere monumentale begraafplaatsen.

De gemeenteraad beslist in juli over de toekomstplannen van Zorgvlied.

Zorgvlied is een monumentale begraafplaats met eigen crematorium, gelegen aan de Amstel. Er liggen veel bekende Nederlanders, onder wie Louis Bouwmeester, Herman Brood, Piet Römer, Seth Gaaikema, Harry Mulisch, Reinbert de Leeuw en Ramses Shaffy. Op 1 november bestaat Zorgvlied 150 jaar.

De begrafenis van dirigent en componist Reinbert de Leeuw op Zorgvlied in februari dit jaar. Beeld ANP
De begrafenis van dirigent en componist Reinbert de Leeuw op Zorgvlied in februari dit jaar.Beeld ANP

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden