Plus

Alsnog 4 verdachten gepakt voor poging tot liquidatie crimineel Ahmet G.

De politie heeft vier verdachten uit Rotterdam en Zoetermeer gearresteerd voor betrokkenheid bij de poging crimineel Ahmet G. (58) te liquideren, in maart 2019 in Amstelveen. Hij en zijn dochter van 17 raakten daarbij gewond.

Paul Vugts
Hulpdiensten op De Grote Wielen na de schietpartij anderhalve week geleden.  Beeld anp
Hulpdiensten op De Grote Wielen na de schietpartij anderhalve week geleden.Beeld anp

Op zaterdagmiddag 16 maart 2019 werd G. voor zijn toenmalige huis op De Grote Wielen in Amstelveen aangevallen. Het wapen blokkeerde, waardoor G. de moordpoging overleefde, net zoals zijn ex-vrouw op wie één van de twee schutters zijn geweer ook richtte toen zij hem probeerde weg te duwen.

Tientallen telefoons, een wapen en drugs

De verdachten zijn 27 tot 42 jaar. De recherche vond tijdens huiszoekingen een vuurwapen en een patroonhouder met munitie, tientallen mobiele telefoons, een computer, scherpe patronen, drie boterhamzakjes met in totaal 250 gram cocaïne, een duur horloge en een paar duizend euro.

De twee schutters vluchtten in een donkere auto, vermoedelijk gestolen en voorzien van een vals kenteken. De Amsterdamse en landelijke recherche, die samenwerkten, denken ook zicht te hebben op de opdrachtgevers van de mislukte afrekening. Die komen volgens een ingewijde uit de hoek van de Utrechtse criminele ex-sportschoolhouder Robin van O. (41).

Martelcomplex

Van O. zit vast voor het opzetten van een professioneel martelcomplex in Wouwse Plantage, een dorp in West-Brabant. Eerder meldde Het Parool dat Ahmet G. een van de rivalen was die de groep rond Robin van O. en de steenrijke drugshandelaar Roger P., alias ‘Piet Costa’, in de martelcontainers wilden opsluiten.

De vier verdachten van de poging Ahmet G. te liquideren zijn vrijdag voorgeleid aan de Amsterdamse onderzoeksrechter. Die besloot dat zij nog zeker twee weken in de cel blijven.

Witwassen

De opsporingsdiensten vermoeden al jaren dat Ahmet G. zelf achter meerdere moordopdrachten zit, maar kunnen dat niet bewijzen. Een uitgebreid onderzoek liep uit op een strafzaak waarin hij en zijn rechterhand Hasan M. slechts celstraffen kregen voor lidmaatschap van een criminele organisatie die witwaste en valsheid in geschrifte pleegde.

Een strafzaak waarin justitie Patrick van M. (36) en Rosello van T. (46) vervolgde voor het voorbereiden van de liquidatie van Ahmet G. liep voor hen eerder met een sisser af.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden