All Stars-acteur Raymi Sambo krijgt werkstraf van 100 uur voor mishandeling

All Stars-acteur Raymi Sambo is woensdag in de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor mishandeling van een vrouw afgelopen oudejaarsavond. Ook moet hij aan haar 6.310 euro schadevergoeding betalen, zoals de officier van justitie eiste.

Het Parool
Acteur Raymi Sambo. Beeld ANP Kippa
Acteur Raymi Sambo.Beeld ANP Kippa

Raymi Sambo, bekend van onder andere de tv-series All Stars, Spangas en Zoop, kwam in januari groot in het nieuws nadat er beelden waren verschenen waarop hij een vrouw mishandelt. Het slachtoffer hield aan deze nieuwjaarsnacht een hersenschudding en gebroken neus over, laat haar advocaat weten. Sambo betuigde spijt en zei dat beide partijen die avond dronken waren. Het slachtoffer ontkende dat, waarop ze aangifte deed tegen de 49-jarige acteur.

Het slachtoffer gaf aan dat ze een kopstoot van Sambo kreeg, waarbij haar neus brak en ze een hersenschudding opliep. Volgens de rechter is op de camerabeelden niet te zien dat de acteur het slachtoffer een kopstoot geeft, maar wel dat hij zijn hoofd naar voren beweegt voorafgaand aan de vuistslag.

Gevolgen

De rechter zegt dat mishandeling wel bewezen is, maar de kopstoot niet. Daarmee gaat het om mishandeling, niet om zware mishandeling. Wel benadrukt de rechter dat het om een ernstige situatie gaat, omdat de klap hard en onverwacht was. Volgens de rechter is er voor beide partijen veel media-aandacht geweest, waarmee van strafvermindering daarom geen sprake is.

Het slachtoffer zegt nog steeds gevolgen van het incident te ervaren, zowel fysiek als mentaal. Zo wordt ze snel misselijk, moest ze haar werk tijdelijk neerleggen en zijn zij en haar kinderen erg angstig. Om die reden eiste haar advocaat Sébas Diekstra 8.310 euro schadevergoeding: 5.310 euro voor het mislopen van inkomsten en 3.000 euro voor immateriële schade. Ook Sambo noemt de gebeurtenis traumatisch. Hij ervoer achteraf straatangst en zocht onder andere daarvoor professionele hulp. Ook werden bijna al zijn werkklussen afgezegd.

Diekstra laat namens zijn cliënte weten dat zij ‘tevreden’ is met de uitspraak. “Het vonnis van de politierechter doet recht aan de zaak en recht aan de gevolgen voor cliënte en haar gezin. Zij hoopt de zaak hierna achter zich te kunnen laten.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden