ROME - Het bestuur van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia komt donderdag bijeen voor beraad over de toekomst van de noodlijdende onderneming nu de overnamegesprekken met Air-France-KLM zijn afgebroken.Alitalia brak de onderhandelingen met de Frans-Nederlandse maatschappij woensdagavond af. Topman Maurizio Prato maakte zijn aftreden bekend nadat gesprekken tussen de luchtvaartmaatschappijen en de vakbonden waren stukgelopen. De topman was in grote lijn voorstander van de overname van het bijna failliette Alitalia door het Frans-Nederlandse Air France-KLM.

In een verklaring stelde de Italiaanse onderneming donderdag dat het bestuur donderdag bijeen komt om ''te beslissen wat de geschikte vervolgstappen zijn''.

Het afbreken van de overnamegesprekken is voor Alitalia mogelijk de doodssteek. Het bedrijf maakt per dag een verlies van 1 miljoen euro en heeft een kapitaalinjectie nodig om te worden gered van faillissement. De Italiaanse regering die 49 procent in handen heeft, zou daartoe alleen bereid zijn als de overnamegesprekken in een vergevorderd stadium verkeerden. (ANP)