Al 13.000 euro opgehaald voor uitvaart slachtoffer steekpartij De Pijp Roy Titawanno

Om een waardige uitvaart te kunnen organiseren, heeft de familie van de 64-jarige Roy Titawanno, die vrijdag 21 mei in De Pijp werd doodgestoken door een verwarde man, een crowdfundingsactie opgezet. Titawanno was niet verzekerd voor een begrafenis.

Hanneloes Pen
Op de plaats waar Roy Titawanno werd doodgestoken worden bloemen neergelegd.  Beeld ANP
Op de plaats waar Roy Titawanno werd doodgestoken worden bloemen neergelegd.Beeld ANP

De dader, een 29-jarige man uit Amstelveen, werd die avond aangehouden en is dinsdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zat in volledige beperking. De rechter-commissaris heeft beslist dat hij zeker twee weken langer vast blijft zitten, meldt het Openbaar Ministerie. Over de toedracht van het incident is nog niets bekendgemaakt.

De crowdfundingsactie is aangemeld op de site Getfunded. ‘Onze vader, neef, opa is afgelopen vrijdag 21 mei neergestoken en dodelijk slachtoffer geworden door een verwarde persoon in de Amsterdamse buurt De Pijp,’ staat op de pagina te lezen. ‘Hij is slachtoffer geworden van zinloos geweld, helaas.’

Op de Getfundedpagina legt de familie uit dat Titawanno niet verzekerd was voor een uitvaart. ‘Hierdoor komen alle kosten voor zijn broeders en zusters.’ Op de pagina zijn ook foto’s te zien met bloemen die nu op de plek liggen waar Titawanno vrijdagavond overleed.

Het gevraagde bedrag – 10.000 euro – is al opgehaald; dinsdagochtend rond 13.00 uur stond de teller al op ruim 13.000 euro.

Stille tocht

In De Pijp is donderdagavond een stille tocht voor de slachtoffers van het steekincident. “Met deze tocht willen we aandacht vragen voor zinloos geweld en Roy een waardig afscheid geven na dit heftige incident. We doen dit in zijn eigen buurt en lopen de route waar de andere vier slachtoffers zijn neergestoken,” zegt Patricia Titawano, een nichtje van Roy.

Voor de stille tocht zijn alleen familie, vrienden en buurtgenoten uitgenodigd. “We willen geen activisten en groeperingen laten meelopen. Dit is ook voor de buurt waar veel mensen ontdaan zijn en waar veel verdriet is. We willen de gebeurtenis samen verwerken.”

De overige vier slachtoffers, die tussen de 21 en 28 jaar zijn, zijn inmiddels buiten levensgevaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden