Amsterdam Bewaar

Ajax start talententeam voor vrouwen

Het vrouwenteam van Ajax scoort 1-0 in de Champions League
Het vrouwenteam van Ajax scoort 1-0 in de Champions League © ANP

Ajax start volgend seizoen een talententeam voor vrouwen. De KNVB stopte eerder dit jaar met het talentenprogramma voor vrouwenvoetbal. Ajax ziet hierin een kans een eigen team te starten.

Het nieuwe team moet jonge talentvolle speelsters een kans bieden om zich door te ontwikkelen tot topspeelsters voor eredivisieteams. Volgens Ajax is dit team de start van een talentenopleiding voor meiden. 

Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal van Ajax, is enthousiast over de komst van het talenten team. "In de afgelopen 5,5 jaar kregen vrouwen binnen Ajax de kans om hun sport professioneel te beoefenen. Gezien de filosofie van Ajax om talenten tot bloei te brengen, is nu de tijd aangebroken om ook jongere meiden met talent en ambitie de kans te bieden om zich te laten zien en te kunnen ontwikkelen."

Het Ajax team zal met ingang van het volgende seizoen trainen en wedstrijden spelen op sportpark De Toekomst. 

KNVB
Het KNVB team stopt na het seizoen van 2017 - 2018. De bond wil intensiever samenwerken met de eredivisie clubs om de doorstroming van talentvolle spelers te verbeteren.

De meiden uit het huidige team van de bond krijgen allemaal de mogelijkheid om over te stappen naar het nieuwe team van Ajax. 

Lees ook: KNVB geeft oud-Ajacied Kreek eigen vrouwenteam