live

Dit was de Europa Leaguefinale van Ajax in 2017

Lees hier alles terug over de (nasleep van) de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United, en de sfeer en gebeurtenissen in de stad.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Afsluiting

  Ajax kwam, zag en wist net niet te winnen, dit seizoen. Op naar 2017/2018! Lees hieronder alle updates terug over de (nasleep van de) verloren Europa League-finale.

 2. Van de Beek koopt beamer voor oude club

  In het 1528 inwoners tellende gehucht Nijkerkerveen in Gelderland zat de kantine van de plaatselijke vereniging Veensche Boys woensdagavond nokvol. Ajacied Donny van de Beek kwam voor de club uit voor hij bij de D-pupillen verkaste naar Amsterdam.

  De Gelderse club kon het duel, waarin Van de Beek na een uur spelen binnen de lijnen kwam, uitzenden dankzij een donatie van de oud-pupil. De 20-jarige middenvelder kocht namelijk een beamer en scherm voor zijn oude vrienden uit Nijkerkerveen. Een mooi gebaar van de jonge Ajacied!

 3. Ajax op het Museumplein in 20 seconden

  Hoewel de uitslag van de Europa League-finale reden tot verdriet gaf, ging het eerste Ajax-evenement op het Museumplein in zes jaar woensdag wel goed. "Een bekroning voor het vertrouwen dat supporters hebben teruggewonnen", zei burgemeester Van der Laan donderdag.

  De gemeente heeft een indrukwekkende timelapse online gezet hoe de aan- en afloop van de wedstrijd er op het plein uitzag.

 4. Onderonsje

  Wat had het onderonsje tussen José Mourinho en Justin Kluivert na de finale in Stockholm te betekenen? Wil de trainer van Manchester United de 18-jarige buitenspeler naar Engeland halen? Of maakte hij hem alleen een compliment? Niemand weeet het, maar er wordt druk over gespeculeerd. Voetbal Inside deelde beelden met ondertiteling op Twitter, waaruit zou blijken dat Mourinho Kluivert probeerde te verleiden tot een transfer naar de Mancunians. Of dat klopt is een tweede, want het lijkt ons praktisch onmogelijk dat een liplezer uit het achterhoofd van Mourinho kon opmaken wat hij zei.

 5. Klaassen is trots

  In een tweet laat aanvoerder Davy Klaassen donderdagavond weten trots te zijn. 'Ondanks de teleurstelling van gisteren, ben ik zo trots op alle spelers, staf en supporters van deze mooie club,' schrijft hij.

  De aanvoerder lijkt bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij Ajax. Zijn zaakwaarnemer heeft eind april tegen het Italiaanse Corriere Dello Sport gezegd dat de middenvelder aan het einde van dit seizoen hoe dan ook Ajax gaat verlaten.

  Op Twitter wordt enthousiast gereageerd. Velen danken Klaassen voor zijn bijdrage en vragen hem of hij niet toch nog een jaar kan blijven, 'om deze groep te laten groeien'.

  Lees verder: 'Davy Klaassen deze zomer weg bij Ajax'

 6. Vliegtuigje boven Amsterdam

  Donderdagmiddag is een vliegtuigje boven Amsterdam gespot met een banner waarop de tekst 'Helemaal niets in Amsterdam' valt af te lezen. Supporters van Feyenoord zouden achter de actie zitten, schrijft fansite FR12.

  De Rotterdammers refereren met de leus naar het afgelopen seizoen van Feyenoord. De club uit de Maasstad won vorig jaar de KNVB Beker en werd dit jaar kampioen van Nederland. 'Aartsrivaal Ajax beleeft mindere tijden en verloor woensdagavond in de finale van de Europa League van Manchester United,' schrijft de website.