Airbnb langer geschorst als lid economisch adviesorgaan Amsterdam

De schorsing van verhuurplatform Airbnb als lid van de Network Council van de Amsterdam Economic Board, een belangrijk adviesorgaan voor de gemeente, is verlengd tot 1 maart 2020.

- Beeld ANP
-Beeld ANP

Dat schrijft wethouder Economische Zaken Victor Everhardt aan de gemeente.

In de brief staat dat Airbnb op 29 oktober heeft aangegeven een aantal maatregelen te willen nemen die naar hun mening bijdragen aan het voorkomen van overlast, zoals een team voor het opvangen en behandelen van klachten. Indien nodig zullen ze overtreders van het platform verwijderen.

Daarnaast werkt Airbnb samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de introductie van een registratiesysteem voor vakantieverhuurders.

Airbnb besloot eerder niet mee te werken aan het doorvoeren van een limiet van dertig dagen op vakantieverhuur, zoals vastgelegd in de Huisvestingsverordening. Volgens het college werkt het verhuurplatform daardoor niet mee ‘aan het leefbaar houden van de stad voor bewoners’.

Begin juli vroeg het college nogmaals aan Airbnb om aan deze eisen te voldoen. Maar het bedrijf voerde geen veranderingen door en werd daarom geschorst als lid van de Network Council.

Airbnb krijgt nu tot maart 2020 de gelegenheid om te laten zien dat hun voornemens tot verbetering van verantwoord vakantieverhuur ook echt effect hebben. Daarna wordt door de leden van de Agendacommissie van de Economic Board een definitief besluit genomen over de schorsing.

De Network Council bestaat uit 140 bedrijven, kennisinstellingen en overheden die zich inzetten voor het versterken van een slimme, gezonde en groene stad. De raad geeft de gemeente advies over grootstedelijke problemen in de Amsterdam Economic Board.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden