Afvalverwerker AEB niet langer onder verscherpt toezicht

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft het verscherpt toezicht op afvalenergiebedrijf AEB opgeheven. Sinds februari 2018 werd AEB na een serie branden vaker en intensiever gecontroleerd.

Floor Meijs
Afvalenergiebedrijf (AEB) Beeld Floris Lok
Afvalenergiebedrijf (AEB)Beeld Floris Lok

De Omgevingsdienst concludeert dat AEB als bedrijf weer goed functioneert en vertrouwt erop dat AEB de ingezette weg voortzet. De afvalverwerker blijft onder toezicht, zoals gebruikelijk, maar wordt niet langer strenger gecontroleerd.

Drie jaar geleden werd het verscherpt toezicht op AEB ingesteld na een reeks incidenten, waaronder vijf branden in 2017. Hoewel de incidenten niet gepaard gingen met persoonlijke ongelukken, twijfelde de Omgevingsdienst sterk aan de veiligheidssituatie binnen het bedrijf.

Veel werk verzet

Volgens Mario Bakker, directeur toezicht en handhaving bij de Omgevingsdienst, heeft de afvalverwerker in de afgelopen drie jaar veel werk verzet om weer aan alle eisen en regels te voldoen. “De deskundigheid binnen AEB is op een aantal onderdelen goed versterkt, zoals de veiligheidsmanagementsystemen, het crisismanagement en het opleiden van het personeel. Er staat nu een modern bedrijf wat betreft toezicht en veiligheid,” aldus Bakker.

Paul Dirix, ceo van AEB: “Er is door heel veel mensen heel hard gewerkt. Ik ben blij dat dat werk ook gezien wordt door de Omgevingsdienst. We bouwen op deze basis verder en blijven ons de komende tijd inzetten om AEB nog veiliger te maken en het bedrijf te verbeteren.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden