Nieuws

Afscheid Peter R. de Vries is woensdag en donderdag in Carré

Het afscheid van Peter R. de Vries vindt woensdag en donderdag plaats in Carré. Dat heeft RTL Nieuws zondag bekendgemaakt. Die eerste dag is iedereen welkom, donderdag is voor familie en dierbaren.

Anna Herter
Mensen brengen een laatste groet aan Peter R. de Vries  in de Lange Leidsedwarsstraat, op de plek waar de misdaadjournalist op 6 juli werd neergeschoten.

 Beeld Joris van Gennip
Mensen brengen een laatste groet aan Peter R. de Vries in de Lange Leidsedwarsstraat, op de plek waar de misdaadjournalist op 6 juli werd neergeschoten.Beeld Joris van Gennip

Mensen die Peter R. de Vries een laatste groet willen brengen, kunnen woensdag terecht in Carré. Dat heeft RTL Nieuws gisteren bekendgemaakt. Donderdag is gereserveerd voor familie en dierbaren.

Het theater is woensdag van elf uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds open voor iedereen die langs wil komen. In het rouwbericht dat zaterdag paginagroot in Nederlandse kranten stond, liet de familie van De Vries al weten dat ‘ieder voor wie Peter in zijn leven iets heeft betekend ’ uitgenodigd is om in Carré afscheid van hem te komen nemen.

Op de website van RTL Boulevard staan de voorwaarden omschreven voor een bezoek aan het afscheid. Zo is geen coronatest of vaccinatiebewijs nodig, wel wordt van de aanwezigen verwacht dat zij onderling anderhalve meter afstand houden.

‘Er wordt rekening gehouden met grote drukte’, aldus RTL Boulevard, ‘dus wordt iedereen vriendelijk verzocht het afscheid bij de baar zo kort mogelijk te houden, zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen hem een laatste eer te bewijzen.’

Diverse herdenkingsplaatsen

Op een aantal plekken in de stad was al eerder de mogelijkheid om De Vries te gedenken. Zo bezochten circa vijfhonderd mensen vrijdag de Westerkerk. Daar konden zij gedurende vier uur langskomen voor een moment van stilte en bezinning of om een kaars voor de overleden misdaadjournalist te branden.

De Nicolaasbasiliek op de Prins Hendrikkade biedt die mogelijkheid nog steeds, dagelijks tussen twaalf en vijf uur ’s middags. Bezoekers kunnen daar ook een condoleanceregister voor De Vries tekenen..

In de Lange Leidsedwarsstraat, waar De Vries dinsdag 6 juli na een optreden in RTL Boulevard op klaarlichte dag werd neergeschoten, worden op de plek van de aanslag sinds die dag bloemen gelegd. Onophoudelijk komen daar mensen naartoe om stil te staan bij de moord op de misdaadverslaggever die donderdag aan zijn verwondingen is overleden.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden