Amsterdam Bewaar

Advocaten Holleeder: beeld van topcrimineel erin gestampt

Advocaten Sander Janssen (L) en Robert Malewicz komt aan bij de zwaarbeveiligde rechtbank De Bunker voor het pleidooi in de strafzaak tegen Willem Holleeder.
Advocaten Sander Janssen (L) en Robert Malewicz komt aan bij de zwaarbeveiligde rechtbank De Bunker voor het pleidooi in de strafzaak tegen Willem Holleeder. © ANP

Op de derde dag van hun pleidooi haalden Willem Holleeders advocaten Sander Janssen en Robert Malewicz de 'bijzondere getuigen' tegen hem door de mangel.

De toon waarop media berichtten over hun cliënt Willem Holleeder zou volgens diens advocaten Sander Janssen en Robert Malewicz 'een goed onderwerp zijn voor een promotieonderzoek'.

Na de Heinekenontvoering in 1983 was Cor van Hout eerst dé grote crimineel en stond Holleeder in zijn schaduw. Dat beeld kantelde pas na het interview dat crimineel John Mieremet in 2002 gaf aan De Telegraaf en een uitspraak in 2004 van een Amsterdamse politiechef, die Holleeder op een symposium 'een sleutelrol in liquidaties' had toegedicht - hetgeen de Volkskrant optekende.