Actie voor driedaagse Bos en Lommermarkt

De kooplui van de Bos en Lommermarkt voeren zaterdag actie tegen de plannen van het stadsdeel om hun weekmarkt op te heffen en over anderhalf jaar te vervangen door een eendaagse markt.

Het Parool
Het Bos en Lommerplein. Beeld ANP
Het Bos en Lommerplein.Beeld ANP

De bezettingsraad van de markt op het plein loopt al jaren achteruit. Zo blijft tegenwoordig meer dan de helft (59 procent) van de kramen leeg. Voor het stadsdeel is dit reden om de markt in deze vorm per september 2021 op te heffen. Zij willen er een eendaagse markt van maken, waar niet voor iedereen plek zal zijn.

Dit nieuwe plan zorgt voor veel ophef bij de overgebleven kooplui. Daarom hebben ze zelf een plan ontwikkeld voor een driedaagse weekmarkt op wisselende locaties, in overleg met de buurt. Op zaterdag 7 maart staan ze als voorproefje niet op het plein, maar verplaatsen ze alle kramen naar het Gulden Winckelplantsoen, er vlak naast.

Op de markt presenteren de kooplui hun alternatieve plan, dat wordt gesteund door de buurt (ruim 2.700 handtekeningen) en door deskundigen van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel. Op dinsdag 10 maart buigt stadsdeelcommissie West zich over de kwestie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden