Aanzienlijke extra reistijd door groot onderhoud A10 Noord

Het asfalt op de buitenring van de A10 Noord, richting Zaanstad en de Coentunnel, wordt fors aangepakt. Automobilisten moeten rekening houden met een behoorlijke extra reistijd, van mogelijk meer dan een uur.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Van 31 juli 21.00 uur tot 10 augustus 05.00 uur is de weg tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein geheel afgesloten, net als alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer moet omrijden via de A10 Oost, Zuid en West. De eerder dit jaar al opgeknapte binnenring van de A10 Noord, richting Utrecht en Amersfoort, blijft open.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat konden ze ‘echt niet langer wachten’ met dit onderhoud. “Asfalt is op een gegeven moment gewoon versleten en dan moet je aan de slag.” Het blijft puzzelen, aldus de woordvoerder, ‘en we doen dit niet zomaar’. “Op een gegeven moment kies je een bepaald moment uit en dan moet je gewoon aan de slag.” Doordat een groot deel van de weg wordt afgesloten, kan een ploeg daar 24 uur per dag aan het werk.

Rijkswaterstaat heeft specifiek voor deze periode gekozen, omdat het in de zomermaanden minder druk is op de weg. “Dan zijn er veel minder mensen onderweg naar hun werk.” Weliswaar is het vervelend voor vakantiegangers, die hierdoor misschien een veel langere reistijd hebben rondom Amsterdam, maar volgens de woordvoerder ‘zal dat meestal wel meevallen’.

Ondanks dat veel Nederlanders vanwege de coronacrisis kiezen voor een vakantie in eigen land, is het (nog) niet veel drukker op de weg. “Alleen in uitzonderlijke situaties zal de extra reistijd een uur zijn, bijvoorbeeld als er een ongeluk plaatsvindt. Maar over het algemeen zal het veel minder zijn.”

IJdoornlaan en A8

Rond dezelfde data worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op de IJdoornlaan en de A8. Van 31 juli tot 10 augustus werkt de gemeente Landsmeer aan de IJdoornlaan. Op de A8 voert Rijkswaterstaat van 12 juli tot 11 augustus werkzaamheden uit.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden