Nieuws

Aantal Amsterdammers met WW-uitkering daalt

Het aantal WW-uitkeringen in Groot Amsterdam is van augustus tot september met 4 procent gedaald. Dat meldt het UWV. Vooral jongeren in de horeca zijn weer aan het werk gegaan.

Het Parool
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Eind september zaten 19.719 Amsterdammers in de WW. Dat waren er 900 minder dan eind augustus. Het aantal WW-uitkeringen kwam hiermee voor het eerst sinds de coronacrisis onder de 20 duizend. Landelijk daalde dit met 2 procent, van 212.661 eind augustus naar 207.918 eind september. Daarmee doet Amsterdam het nu beter dan het landelijk gemiddelde.

Horeca krabbelt terug

Met name in de horeca gaan mensen weer meer aan het werk, terwijl het aantal banen in de branche snel toeneemt. Op het dieptepunt telde Amsterdam 4.772 personen met een horeca-achtergrond in de WW. Volgens de laatste cijfers is dat gedaald tot 2.096. In de horeca is vooral behoefte aan bediening en zelfstandig werkende koks.

Volgens het UWV zullen niet alle horecawerknemers die tijdens de crisis in een andere sector werk vonden direct terugkeren. Naast inkomen hechten veel werknemers in de horeca waarde aan zekerheid over het aantal uren, ontwikkeling en vrije tijd. Dat verklaart volgens de instantie de huidige krapte in de horecabranche.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden