Amsterdam Bewaar

Aanhoudingen na dreigen met vuurwapen Rembrandtplein

Bij het onderzoek zijn in totaal drie vuurwapens aangetroffen.
Bij het onderzoek zijn in totaal drie vuurwapens aangetroffen. © anp

Vier mannen zijn zondagavond aangehouden nadat iemand op het Rembrandtplein met een vuurwapen was bedreigd.

Bij de arrestatie zijn meerdere vuurwapens aangetroffen.

Rond 20.45 uur sprak een man die aangaf met een vuurwapen te zijn bedreigd een politie-agent op het Rembrandtplein aan. De persoon die hem bedreigd had, was een café op het plein ingegaan. 

Daarop werd het betreffende café door meerdere politie-eenheden betreden. Daar kon de hoofdverdachte worden aangehouden. 

In beslag
In de horecazaak bleek dat er nog drie andere aanwezige mannen betrokken waren bij het voorval. Ook zij zijn ingerekend. Bij de aanhoudingen en het onderzoek dat volgde, troffen agenten drie vuurwapens aan.

De wapens zijn voor onderzoek in beslag genomen. Twee van de verdachten zijn 29 jaar en de andere verdachten zijn 37 en 23 jaar. De verdachten komen uit Groot-Brittannië en Ierland. Alle verdachten zijn ingesloten, zitten vast en worden voorgeleid.

Gangster
Volgens Ierse media is een van de arrestanten een beruchte gangster uit Dublin. Hij zou een voornaam lid zijn van het zogenoemde Kinahan kartel, een mafia-achtige criminele organisatie die zich vooral met drugshandel bezighoudt en moord niet schuwt.