Aangiftes tegen Akwasi na speech tijdens protest op de Dam

De veelbesproken speech van rapper Akwasi tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam krijgt mogelijk een staartje. In Amsterdam is aangifte gedaan wegens bedreiging. Ook staan nog meerdere aangiftes gepland.

ANP/Het Parool
Akwasi tijdens zijn speech op de Dam. Beeld Videostill
Akwasi tijdens zijn speech op de Dam.Beeld Videostill

Dat meldt een woordvoerder van de politie. Wie de aangifte heeft gedaan, wil de politie niet laten weten.

Akwasi is zelf ook van plan om aangifte te doen, maar dan van bedreigingen. Akwasi gaf tijdens de demonstratie op de Dam, vorige week maandag, een toespraak. Hoewel zijn speech ook veel bijval opleverde, vielen veel mensen voornamelijk over één zin: “Op het moment dat ik een zwarte piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.”

Daarop ontving Akwasi meerdere dreigementen, die hij afgelopen weekend zelf deelde op Instagram. De rapper neemt de berichten erg serieus en overweegt zelf ook aangifte te doen. Dat heeft hij vooralsnog niet gedaan, zegt zijn manager.

Diezelfde manager vertelde zaterdag dat de woorden van Akwasi moeten ‘worden gezien als een oproep tot verzet, niet tot geweld’. “Zwarte Piet is een fictief persoon, iemand die niet bestaat en naar Akwasi’s en vele mensen in Nederland, mening niet zou moeten bestaan.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden