Amsterdam Bewaar

A10-West in tegengestelde richting op de schop

Matrixborden van de A10-West worden vervangen.
Matrixborden van de A10-West worden vervangen. © ANP

Vanaf zondag draaien de werkzaamheden aan de A10-West om. Dan wordt de snelweg in noordelijke richting afgesloten.

De werkzaamheden aan de binnenring, tussen knooppunten De Nieuwe Meer en de Basisweg (S102), gaan drie weken in beslag nemen. Ook de toeritten zijn deze periode dicht.

Rijkswaterstaat zal zondagavond voor middernacht beginnen met het afsluiten van de weg. Automobilisten moeten rekening houden met een half uur vertraging, en worden omgeleid via de A4, de A9 en A5 of A10-Noord.

Om drukte tegen te gaan vaart er op werkdagen een extra Hempont in de ochtend- en avondspits. 4 september gaat de A10-West weer helemaal open.

Twintig olympische zwembaden
De afgelopen drie weken is de A10-West in zuidelijke richting onder handen genomen. Rijkswaterstaat heeft 23.000 ton asfalt vervangen - dat staat gelijk aan 20 olympische zwembaden - 33 kilometer aan belijning getrokken en 3200 vierkante meter bestrating vervangen.

Ook zijn er nieuwe voegen aangebracht, borden vervangen en is de waterafvoer verbeterd. Dit zal nu ook bij de binnenring gebeuren. 

De laatste keer dat de A10-West een grote opknapbeurt kreeg, was in 2001. Aanvankelijk was het onderhoud gepland voor volgend jaar, maar door de werkzaamheden aan de N200 en de verbreding van de A10-Zuid voert Rijkswaterstaat de klus deze zomer uit. De ringweg dient dan namelijk als omleidingsroute.