Nieuws

5 vwo Spinoza verrast personeel VUmc met chocola

Personeel van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, werd donderdagmiddag verrast met dozen vol chocolade. De afzender: het naastgelegen Spinoza Lyceum. Een groepje 5 vwo-leerlingen kwam in actie om het ziekenhuispersoneel een hart onder de riem te steken.

Verena Verhoeven
Verpleegkundigen van het Amsterdam UMC nemen de chocolade in ontvangst. Beeld
Verpleegkundigen van het Amsterdam UMC nemen de chocolade in ontvangst.

“Toen onze mentor Miriam van der Gulik met het idee kwam om iets voor het ziekenhuispersoneel te doen, was ik meteen enthousiast,” zegt Dylan de Jong (17). Haar zus werkt in het VUmc, waardoor ze goed weet hoe hard het personeel in coronatijd werkt. Met administratief medewerker Monique Boelijn en medescholieren Hiske, Jip, Josine, Julia, en Lisa ging ze aan de slag.

“We stuurden een mailtje naar alle leerlingen, ouders en medewerkers van de school met een Tikkie en de vraag of ze onze actie wilden steunen. Mensen konden zelf beslissen hoeveel geld ze eventueel overmaakten, maar we gaven aan dat vijftig cent of een euro erg gewaardeerd werd.” Al snel werd duidelijk dat niet alleen de 5 vwo-klas iets voor het ziekenhuispersoneel wilde doen. “Ik werd meerdere keren op de gang aangesproken over hoe goed onze actie was en het geld stróómde binnen. Sommige mensen gaven zelfs een tientje.”

18.810 chocolaatjes

In totaal werd maar liefst 3270,72 euro opgehaald, waarmee een hoop chocolade kon worden gekocht. En via een enthousiaste ouder die bij Tony’s Chocolonely werkt, werden nog eens driehonderd extra zakken chocolaatjes gedoneerd. “Zo bizar! Het overspoelde ons helemaal.” Donderdagmiddag kon het lyceum in totaal 18.810 chocolaatjes bij de buren aanbieden om hen te bedanken voor hun harde werk. “Door een biologie-excursie kon ik er zelf helaas niet bij zijn, maar mijn zus appte dat iedereen het superleuk vond.”

Dylan hoopt dat de verrassing anderen inspireert. “Het zou geweldig zijn als andere scholen een zelfde soort actie opzetten. Het ziekenhuispersoneel kan de steun goed gebruiken.”

De dozen vol chocolade. Beeld -
De dozen vol chocolade.Beeld -
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden