Amsterdam Bewaar

3D-attractie laat heel Nederland zien vanaf de IJ-oevers

3D-attractie laat heel Nederland zien vanaf de IJ-oevers
© This is Holland

Toeristen hoeven straks Amsterdam niet meer uit om de rest van Nederland te zien. Op de Noordelijke IJ-oever kun je in 2016 in de attractie This is Holland een virtuele vlucht maken over de hoogtepunten uit ons land.

De bedenkers van de nieuwe attractie noemen het 'een must see, of beter gezegd een must do, voor alle toeristen die Amsterdam aandoen en zich in korte tijd een beeld van (de geschiedenis van) het land willen vormen'. Maar door het 'educatieve karakter' moet This is Holland ook voor Nederlanders zelf interessant zijn. 

Het hoogtepunt van This is Holland is de vliegsimulator waarbij bezoekers dankzij gigantische 3D-schermen een virtuele vlucht maken over de hoogtepunten van Nederland. Zonder ook maar Amsterdam te hoeven verlaten kan je op deze manier de Rotterdamse haven en de typisch Hollandse bollenvelden bezoeken.

Voordat bezoekers in de simulator stappen, is er een interactieve en verdiepende voorbeschouwing die je de canon van de Nederlandse geschiedenis laat zien. Daardoor is de attractie niet alleen een snelle blik over heel Nederland, maar ook educatief.

Volgens het Financieele Dagblad wordt er door een groep investeerders, vastgoedontwikkelaars en banken 18 miljoen geïnvesteerd in de virtuele attractie.

Virtueel pretpark
Binnenkort opent Brand New Leisure, het bedrijf achter de nieuwe Amsterdamse attractie, in Roermond een vergelijkbaar virtueel pretpark. Het 22 miljoen kostende park maakte ook gebruik van bewegingstechnologieën, 3D-simulaties en augmented reality.

This is Holland komt in een nieuw paviljoen tussen filmmuseum EYE en dancetoren A'dam op de Noordelijke IJ-oever. In juni moet de bouw van start gaan en naar verwachting is de attractie in augustus 2016 klaar.

Brand New Leisure hoopt in de toekomst na This is Holland ook een This is UK, This is France en This is Germany te gaan maken.