Amsterdam Bewaar

36 maanden cel voor seks met minderjarige

Het 14-jarige meisje had met meerdere mannen seks
Het 14-jarige meisje had met meerdere mannen seks © ANP

Een 26-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, omdat hij in 2014 meerdere malen seks had met een meisje van veertien in Amsterdam.

Ook is hij het meisje verplicht een schadevergoeding te betalen van 2600 euro. De man is voor verkrachting vrijgesproken omdat niet bewezen kon worden dat er sprake was van dwang.

Door de brievenbus
Het meisje en de verdachte hadden seks terwijl een andere man toekeek. Deze toeschouwer maakte foto's van de seksuele handelingen. Vervolgens bedreigde hij het meisje deze foto's op internet te verspreiden en bij haar familie door de brievenbus te gooien. Voor deze bedreiging is de man al eerder veroordeeld.

Het meisje had, in 2013 en 2014, ook nog seks met drie andere mannen. Zo zou zij door de mannen zijn opgehaald om naar een homo-ontmoetingsplek te gaan in Amsterdam om vervolgens met hen seks te hebben. Een van hen legde hierover een verklaring af, die als bewijs gold om de 26-jarige man aan te houden.

Telefoongesprekken
De politie luisterde ook hiervoor telefoongespreken af. Zo zou de verdachte tegen een andere betrokken man hebben gezegd: 'We moeten afspreken, Omdat zij... dittes.. dat we haar verkracht hebben. Laten we ontmoeten want we zijn allemaal de lul.'

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.