Amsterdam Bewaar

25.000 euro voor gouden tip in zaak ontvoering Essabaouni en Meijer

Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe Wendel Meijer door zeker drie mannen in een witte Audi A4 Avant werd gedwongen.
Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe Wendel Meijer door zeker drie mannen in een witte Audi A4 Avant werd gedwongen. © Opsporing verzocht

Justitie looft een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de sinds vorige week dinsdag ontvoerde Landsmeerder Wendel Meijer (36) en de donderdag waarschijnlijk eveneens ontvoerde Amsterdammer Soufyan Essabaouni (21).

Het is nog altijd niet duidelijk waar zij zijn, of zij nog leven en of ze eventueel samen worden vastgehouden of op verschillende locaties - in bijvoorbeeld een huis, loods of garage.

De politie toonde dinsdagavond in televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden van een bewakingscamera waarop is te zien hoe Wendel Meijer dinsdagavond door zeker drie mannen in een witte Audi A4 Avant werd gedwongen bij zijn bedrijfspand aan de Sluispolderweg in Zaandam, waarna die rustig weg reed in de richting van het centrum van Zaandam en de uitvalswegen.

De recherche roept getuigen op zich te melden als zij één van beide slachtoffers nog heeft gezien kort voor hun verdwijning.