Amsterdam Bewaar

178 vluchten Schiphol geschrapt door ijzige oostenwind

KLM heeft meerdere vluchten moeten schrappen
KLM heeft meerdere vluchten moeten schrappen © ANP

Het extreme weer zorgt voor flink wat problemen op Schiphol. Inmiddels zijn er 178 vluchten geschrapt van en naar de luchthaven. Ook is er sprake van veel vertraging.

KLM, British Airways, Easyjet, Aer Lingus en Lufthansa hebben noodgedwongen vluchten met bestemming of vertrek vanaf Schiphol moeten schrappen door de ijzige oostenwind. KLM heeft tot nog toe 39 retourvluchten met Europese bestemmingen geannuleerd.

In totaal zijn er al 178 vluchten geannuleerd, dit zullen er donderdag en naar verwachting ook vrijdag steeds meer worden. Dit heeft ook te maken met problemen op luchthavens in Groot-Britannië en geannuleerde vluchten die moeten worden omgeboekt. De vertragingen kunnen oplopen tot een paar uur. 

Siberisch koufront
Niet alleen Nederland, maar grote delen van Europa worden geteisterd door de extreme weersomstandigheden. De luchthaven van Genève sloot donderdagochtend haar deuren.

Grote delen van Europa zullen deze week worden getroffen door de storm die in Groot-Britannië al 'The Beast from the East' wordt genoemd: een Siberisch koufront dat gepaard gaat met sneew en ijzige winden.

Reizigers die via Schiphol vliegen worden geadviseerd contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.