178 jaar oude muziekwinkel Hampe & Berkel lijkt gered van sluiting

Muziekwinkel Hampe & Berkel lijkt gered van een sluiting. De eigenaars van Prinz Guitars aan de Prinsengracht willen de zaak overnemen. Voor het benodigde bedrag is een crowdfunding opgezet.

Anne Wijn
Muziekwinkel Hampe & Berkel op het Spui. Beeld Ineke Oostveen
Muziekwinkel Hampe & Berkel op het Spui.Beeld Ineke Oostveen

De 178 jaar oude muziekwinkel Hampe & Berkel op het Spui zou eind augustus voorgoed haar deuren sluiten. Sinds de coronacrisis is de omzet te laag om de huur te betalen. Eigenaar Tom van Berkel en zijn vrouw Maartje, die de winkel al vijftig jaar runnen, maken van de gelegenheid gebruik om met pensioen te gaan.

Nu lijkt er toch een doorstart te komen. Ronald Timmer (42) en Jeroen Steverink (40), die vorig jaar Prinz Guitars openden, willen Hampe & Berkel overnemen. “Deze zaak heeft zo’n enorme geschiedenis,” vertelt Steverink. “Het is heel erg zonde als hij verdwijnt. Bovendien zijn er zoveel muzikanten die er graag komen, dat is voor ons ook interessant.”

Het een en ander is al overlegd met Van Berkel: op 29 augustus stoppen hij en zijn vrouw met werken en het is de bedoeling dat Timmer en Steverink de winkel zo snel mogelijk daarna weer opengooien. Van Berkel blijft bovendien nog een tijdje verbonden aan de zaak, als reparateur, is het plan.

Crowdfunding

Het enige probleem: er is nog geen geld. Timmer en Steverink hebben al hun reserves in hun eigen gitaarwinkel zitten. Daarom zijn ze een crowdfunding begonnen. Ook kunnen klanten van Prinz Guitars een winkelkrediet van vijftig euro of meer openen. Een bedrag van 35.000 euro moet de mannen op weg helpen en hen daarnaast in staat stellen wat extra instrumenten in te kopen.

De twee schrijven dat ze de winkel ‘uiteraard met een paar kleine aanpassingen [overnemen], maar de klantgerichtheid, de diversiteit van de voorraad en aandacht en liefde voor de instrumenten blijven gehandhaafd.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden