Amsterdam Bewaar

'Ze lachten me keihard uit toen ik om Ajax-gips vroeg'

Eerst werd Anna Beckers keihard uitgelachen toen ze om Ajax-gips vroeg in het OLVG.
Eerst werd Anna Beckers keihard uitgelachen toen ze om Ajax-gips vroeg in het OLVG. © Het Parool

Een handjevol Ajacieden met gebroken ledematen lopen (of hinken) inmiddels door de stad met het speciale Ajax-gips van het OLVG. Anna Beckers (25) was de eerste.

Beckers loopt inmiddels al vier weken met het rood/witte gips om haar been. "Een collega vertelde dat het mogelijk was om speciaal Ajax-gips te krijgen. Ik zou naar de Arena gaan voor de wedstrijd Ajax-Schalke, dus dat leek me wel leuk."

Toen ze in de gipskamer van het OLVG werd gevraagd welke kleur gips ze wilde, antwoordde ze 'Ajax-gips'. Beckers: "Ze lachten me keihard uit. Ik dacht dat het band zou zijn met kleine Ajax logo's erop, maar dat bestaat dus helemaal niet. Ik kon wel wit gips met een rode band in het midden krijgen. Mijn baas heeft er toen drie kruizen en het Ajax-logo op getekend."

Trend
In de Johan Cruijff Arena kreeg Beckers niets dan lof. "Iedereen ging aan de kant en ik kreeg een plek aan het gangpad. Ook willen heel veel mensen met me op de foto." Een ereplek voor de finale van woensdag heeft ze niet. "Ik moet werken bij de Rollende Keukens, maar daar hangen acht grote schermen en ik kan vast wel even mijn been inzetten om te kunnen zitten en kijken."

Dat ze een trend heeft gezet bij het OLVG vindt Beckers heel leuk. "Al heb ik er verder nog niemand mee gezien." Een perswoordvoerder van het OLVG kan dat bevestigen. "Tot nu toe zijn er een paar mensen die het hebben gekregen. Maar we hebben nog geen rood gips hoeven bij te bestellen."

Over twee weken moet Beckers alweer afscheid nemen van haar speciale gips. "Best jammer, maar het lijkt me ook wel fijn om weer te kunnen bewegen."

Het Parool houdt in aanloop naar de Europa League-finale een blog bij met het laatste nieuws, de leukste weetjes en de mooiste foto's en filmpjes.