Amsterdam Bewaar

'Vreugde-explosie' Belgen bij eigen doelpunt

'Vreugde-explosie' Belgen bij eigen doelpunt
© ANP

Een vreugde-explosie bij de Belgen na een eigen doelpunt door het Braziliaanse elftal tegen België in de kwartfinale van het WK in Rusland.

Een grote groep Belgen die de wedstrijd kijkt op het Westergasterras barstte uit in vreugde na de goal van Fernanhindo in eigen doel in de dertiende minuut van de wedstrijd.

Volgens een woordvoerder van de horecagelegenheid kijken daar bijna duizend mensen de wedstrijd, veelal Belgen en een handjevol Brazilianen.

De horecazaak toont vanaf het begin de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm. Het terras, waar maximaal 250 man op kan, zit helemaal vol en in de naastgelegen club WesterUnie zitten ook nog eens 750 man. Na iets meer dan een halfuur hadden de Belgen opnieuw reden tot juichen. Kevin De Bruyne zette België op 2-0.

Het Westergasterras richtte zich tijdens het EK voetbal in 2016 ook al op de Rode Duivels, aangezien het Nederlands elftal toen al niet meedeed. De supporters kunnen zich tijdens de wedstrijd tegoed doen aan biertjes, frieten en stoofvlees uit hun land van herkomst.

Lees alles over het WK in ons blog.