Amsterdam Bewaar

'Vreettenten dreigen lol tijdens Sail te bederven'

De drukte tijdens Sail
De drukte tijdens Sail © ANP

De bewoners van gebouw Wladiwostok op het Azartplein genieten van Sail, maar de aanwezigheid van zwarte hekken en vreettenten dreigt de pret te bederven, schrijft Jeroen Zonneveld vandaag in een ingezonden brief in Het Parool.

Wie heeft besloten dat ons plein zo omlaag gehaald moet worden met een ordinaire invulling?

Als bewoners van gebouw Wladiwostok op het Azartplein houden wij van Sail en zien wij uit naar een schitterend evenement. Maar toenemende irritatie dreigt de lol tijdens onze vijfde Sail flink te bederven.

Het gebouw is sinds zaterdag met akelige zwarte hekken afgesloten van het Azartplein. Wij kunnen bijna geen kant meer op. Hulpdiensten kunnen het gebouw nog slechts zeer moeizaam bereiken. Dat terwijl de gemeente had beloofd dat alle gebouwen toegankelijk zouden blijven voor bewoners en bedrijven.

Zonder overleg met ons is besloten een walmend frietkot, een Unoxworsttent, een grilltent en een ijstent pal voor ons gebouw op te stellen.

Hijsbak
Wie heeft besloten dat ons mooie Azartplein zo omlaag gehaald moet worden door een ordinaire, achterhaalde invulling? En dan hebben we het nog niet over de hijsbak van De Telegraaf, waardoor dagenlang nieuwsgierige bezoekers voor onze ramen hangen met camera's in de aanslag. Onze privacy is in het geding.

Wij willen geen zwart hek en geen vreettenten voor de deur.

We vragen de gemeente alle hekken en andere overbodige bouwsels alsnog van het Azartplein te verwijderen. Bij de plannen voor Sail 2020 willen we serieus betrokken worden. Want het kan veel duurzamer, gezonder, publieksvriendelijker en leefbaarder voor bewoners.

Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan. Scroll naar beneden om een reactie te plaatsen.