Amsterdam Bewaar

Tienermeisjes en zwakbegaafde vrouw seksueel uitgebuit

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © THINKSTOCK

Vier Amsterdamse twintigers hebben volgens justitie twee minderjarige meisjes en een jonge, zwakbegaafde vrouw tot prostitutie gedwongen. Ze zouden de drie hebben ingepalmd en hen stap voor stap tot betaalde seks hebben gedwongen, om vervolgens het grootste deel van hun inkomsten in te nemen. Ze plaatsten volgens het OM foto's van de meisjes op de website Kinky.nl, die zich afficheert als 'de prostitutiemarktplaats van de Benelux'.

Het jongste meisje was zestien, het andere zeventien toen ze in de greep van de vier zouden zijn geraakt. De uitbuiting zou vorig jaar en begin dit jaar hebben plaatsgevonden.

De jonge mannen, nu 24 tot 27 jaar, zouden eerst zelf seks met hun slachtoffers hebben gehad, om langzaam maar zeker hun werk in de prostitutie te gaan regelen. Het zou vooral om escort zijn gegaan, al spreekt justitie ook van het huren van 'een raam of kamer'. Eenmaal aan het werk zouden de jonge vrouwen voortdurend onder controle zijn gehouden. De mannen zouden ook zelf klanten voor hen hebben geregeld.

IJzeren bezemsteel
De zwakbegaafde vrouw, van negentien of twintig jaar, zou zwaar zijn mishandeld. Ze zou onder meer in het gezicht zijn gestompt, zijn getrapt en met een ijzeren bezemsteel zijn geslagen. Ze zou daardoor een gat in haar hoofd hebben opgelopen en aan de klappen littekens hebben overgehouden, ook doordat de dader een zware ring droeg tijdens het slaan.

Het jongste meisje zou voor het eerst een klant hebben 'afgewerkt' toen ze inderhaast moest invallen voor een ander slachtoffer dat ongesteld was geworden bij een klant.

Sieraden en horloges
Van het geld dat voor hen was verdiend, zouden de mannen een Mercedes en een Lexus hebben gereden en dure sieraden en horloges hebben gekocht. Om die reden zijn ze ook allemaal aangeklaagd voor witwassen.

De verdachten komen morgen voor het eerst voor de rechtbank. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog onbekend.

Lees vandaag meer in Het Parool.