Amsterdam Bewaar

'Schutter Jan Evertsenstraat woont vlakbij'

Politie doet onderzoek op de plek waar Aradas werd doodgeschoten.
Politie doet onderzoek op de plek waar Aradas werd doodgeschoten. © Jean-Pierre Jans

De man die op 8 oktober de 44-jarige Haarlemmer Hakan Aradas doodschoot op de Jan Evertsen woont daar waarschijnlijk niet ver vandaan en is levensgevaarlijk.

Dat zegt de politie in een nieuwe getuigenoproep die vrijdag is uitgedaan. Aradas werd in de nacht van 8 op 9 oktober vorig jaar na een korte ruzie op straat in de Baarsjes 'bijna achteloos' doodgeschoten. De verdachte van die moord noemde zichzelf Youssef en was voor zijn daad aan de praat geraakt met Aradas, die met een aantal vrienden die avond uit was geweest in Amsterdam. 

Nadat de sfeer om nog altijd onduidelijke redenen omsloeg schoot deze Youssef Aradas neer. In november werd een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip, in november volgde een compositietekening

Beide hebben nog niet geleid tot één of meerdere aanhoudingen. De mogelijk Marokkaanse Youssef is volgens een politiewoordvoerder levensgevaarlijk. Er wordt vermoed dat buurtbewoners meer weten dan ze tot nu toe gezegd hebben. Mensen met bruikbare informatie worden opgeroepen zich te melden via de bekende kanalen.