Amsterdam Bewaar

'Justin Bieber wordt toch geen Amsterdammer'

Justin Bieber
Justin Bieber © ANP

Justin Bieber schijnt toch geen Amsterdammer te worden. Gossip Cop, een website die roddels van Amerikaanse tabloids natrekt op juistheid, claimt dinsdag na onderzoek dat de Canadese ster helemaal geen plannen heeft om naar Amsterdam te verhuizen.

Justin Bieber zou een penthouse betrekken op de Dam in Amsterdam. De woning, die beschikt over drie verdiepingen en een lift, zou Justin Bieber ongeveer 24,5 miljoen euro hebben gekost.

"Hij vindt Amsterdam een van de schoonste steden van de wereld. Dat is zijn voornaamste reden om daar te gaan te wonen," aldus een bron van The National Enquirer.

De tabloid wist er ook nog aan te toe te voegen dat Justin zeer te spreken is over het softdrugsbeleid en de schone lucht in Amsterdam die voornamelijk te danken zou zijn aan het grote aantal fietsers.

Die argumenten deden de redacteuren van Gossip Cop twijfelen aan de waarheid van het bericht, dus gingen ze op onderzoek uit. En wat blijkt? Na het checken van de feiten, concludeert de site dat Justin helemaal geen plannen heeft te emigreren. "Hoewel de zanger een globetrotter is, heeft hij geen intenties naar Amsterdam te verhuizen."

Elke middag het laatste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Het Parool.