Amsterdam Bewaar

'Held van Sloterkade' houdt ook fietsendief aan

De vier mannen na de reddingsactie van afgelopen dinsdag. Tweede van links is Ruben.
De vier mannen na de reddingsactie van afgelopen dinsdag. Tweede van links is Ruben. © Screenshot AT5

Eén van de vier 'helden van de Sloterkade' heeft zichzelf, nadat hij deze week een vrouw en een kind uit een zinkende auto redde, zaterdag wederom ingezet voor de goede zaak. Dit keer greep hij een fietsendief in de kraag.

Dat vertelt Ruben aan AT5. Hij dronk zaterdagmiddag met gezelschap een biertje in Café Bos in Amsterdam-Zuid. Binnengezeten zag het drietal hoe de fiets van één van de aanwezige mannen werd gestolen. 

Zowel de rechtmatige eigenaar van de tweewieler als Ruben zette de achtervolging direct in. Algauw liet de dief de fiets vallen om vervolgens met vrij handen nog harder te rennen. Ruben bleef hem op de hielen. "Ik heb wel 600 meter achter hem aangehold, voordat ik hem eindelijk kon grijpen," zegt hij tegen de stadszender.

De fietsendief werd direct aangehouden door gealarmeerde agenten. Ruben zelf is niet zo onder de indruk van zijn tweede heldendaad deze week. "Het is mooi. Maar nu moet het maar eens ophouden."

Dinsdag wist Ruben samen met drie anderen door snel te handelen een vrouw en een kind te redden uit een te water geraakte auto.