Amsterdam Bewaar

'Ga op Centraal Station de hoogte in met een loopbrug'

'Ga op Centraal Station de hoogte in met een loopbrug'
© ANP

Coen Rasch draagt in een lezersbrief aan Het Parool een mogelijke oplossing aan voor het verkeersinfarct op het Centraal Station. 'Maak op het perron een trap naar een loopbrug.'

In Het Parool van gisteren luidt NS-topman Roger van Boxtel samen met reizigersvereniging Rover de noodklok over het verminderen van het aantal sporen op het Centraal Station van 10 naar 9.

Dit bespaart 100 miljoen euro, maar het maakt de capaciteit van de treinen te klein. Perrons moeten breder omdat het 'in de spits nu al vast staat' en dus is er minder ruimte voor de sporen.

Iedereen die weleens in de spits op Centraal Station heeft gestaan, weet dat het verkeersinfarct op het perron twee oorzaken heeft: vertraging van de trein en mensen die tegelijkertijd het perron op willen en dan botsen met mensen die eraf willen. Een oplossing voor het botsen is eenvoudig: ga de hoogte in met een loopbrug.

Scheelt een hoop verbouwkosten en je kunt meer sporen behouden

CS is gebouwd toen rook van stoomlocomotieven in de hoogte moest ontsnappen. Maak op het perron een trap naar een loopbrug, zodat de uitgaande mensen niet meer botsen met mensen die het perron op willen.

Scheelt een hoop verbouwkosten en je kunt meer sporen behouden, omdat de perrons niet breder hoeven. Iedereen blij.

Coen Rasch, Amsterdam