Amsterdam Bewaar

'Brand in Amstelveen ontstaan door kortsluiting'

De Amstelveense flat Heemskerck Staete aan de Logger.
De Amstelveense flat Heemskerck Staete aan de Logger. © Hanna Bijl

Uit onderzoek van brandweer en recherche blijkt dat de brand in de Amstelveense flat Heemskerck Staete waarschijnlijk is ontstaan door kortsluiting, zo meldt een woordvoerder. Er zijn geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf.

Zeker twee appartementen zijn voorlopig niet bewoonbaar. Bij omliggende appartementen op de zevende, achtste en negende etage is veel water- en rookschade.

De bewoners van zeven woningen in de flat in Amstelveen waar gisteren een grote brand woedde, kunnen ook vandaag nog niet terug naar huis. Dat liet een woordvoerster van de gemeente weten. De huizen liepen rook- en waterschade op.

Het appartement op de achtste verdieping van een 84-jarige bewoonster brandde gisteren volledig uit. De bewoonster kwam hierbij om het leven. Ook het tegenoverliggende appartement raakte zwaar beschadigd.

Naar aanleiding van de brand werden in eerste instantie zestien omliggende appartementen ontruimd. Bewoners werden opgevangen in een buurtcentrum, waar ook de burgemeester later op de avond op bezoek kwam. De bewoners van zeven woningen moesten de nacht bij vrienden en familie doorbrengen.

Vanaf morgen zal een schoonmaakbedrijf beginnen met de schoonmaak van de appartementen.