Amsterdam Bewaar

#Alleskomtgoed moet Amsterdammer opbeuren met pop-up-tekstjes

Een tekst van Power of Art House op het Museumplein.
Een tekst van Power of Art House op het Museumplein. © Chris de Bode

'Hou vol.' 'Geen paniek'. Vanaf vrijdag duiken overal in de stad teksten van die strekking op om de Amsterdammer een hart onder de riem te steken.

De teksten zullen te vinden zijn in het Vondelpark, het Westerpark, het Museumplein en eigenlijk overal waar aarde is.

"We hebben grond nodig," zegt Saskia Stolz van Power of Art House, het collectief achter de campagne. "Anders blijven de teksten praktisch gezien niet overeind staan, ze moeten in de grond geprikt worden."

Power of Art House hoopt burgers met de actie te verbroederen. 'Opvang van vluchtelingen, de rol van de EU, radicalisering, terrorisme, discriminatie, racisme; er heerst behoorlijk wat onrust in de huidige Nederlandse samenleving,' schrijft het collectief.

Verbindende figuur
'#AllesKomtGoed is een interventie met een creatieve knipoog. Power of Art House wil hiermee de huidige polarisatie een klein beetje verminderen en zo onze samenleving weer wat dichter bij elkaar brengen.'

Saskia Stolz zegt een verbindende figuur in Nederland te missen. "We hebben niemand hier die overtuigend probeert om de boel bij elkaar te houden."

Niet alleen stads
#Alleskomtgoed is een oproep het zelf te doen, samen. Het project moet mensen aanmoedigen wat van het leven te maken. "Maar het is geen wijzend vingertje," zegt Stolz. "Het is een speldenprikje."

De bordjes van #Alleskomtgoed zijn de komende zomermaanden te vinden in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en er zijn ook plannen om de dorpen in te gaan. "Het moet niet alleen zo'n stads ding worden," zegt Stolz.

Eerder maakte Power of Art House al Moving People: een project waarbij miniatuurvluchtelingenpoppetjes overal door het land in de openbare ruimte werden neergezet.