Pers - 949 resultaten

  1. Hoofdredacteur Nieuwsuur: 'De wereld zit vol met grijstinten, het spijt me'

    Hoofdredacteur Nieuwsuur: 'De wereld zit vol met grijstinten, het spijt me'

    Joost Oranje is onderzoeksjournalist in hart en nieren en bijna vijf jaar hoofdredacteur van Nieuwsuur. Hij houdt een pleidooi voor nuance. 'Ook media redeneren zwart-wit om hun boodschap maar te verkondigen. Levensgevaarlijk.' Bij aankomst is het opvallend leeg in het kantoor van de hoofdredacteur van Nieuws­uur. Een paar seconden later komt Joost Oranje (54) met vlugge pas vanaf de redactievloer
  2. Max Westerman: 'Ik zit in een levensfase waarin ambities minder killing zijn'

    Max Westerman: 'Ik zit in een levensfase waarin ambities minder killing zijn'

    Natuurlijk kriebelt het door Trump - 'de grootste ijdeltuit die ik ooit interviewde' - bij oud-correspondent Max Westerman (59). Maar er is meer in het leven dan de VS, blijkt uit zijn nieuwe serie Max Zoekt Rust. 'Ik ben mijn hippiejeugd aan het inhalen.' Max Westerman is nog nooit in Café ­Amsterdam geweest. "Ik had geen idee dat Amsterdam zo'n groot restaurant heeft," zegt hij, het ­industriële