Interview - 64 resultaten

 1. Lowlandsdirecteur: 'Vorig jaar liep ik als een zombie over het terrein'

  Lowlandsdirecteur: 'Vorig jaar liep ik als een zombie over het terrein'

  Tijdens het festival van 2016 stierf de moeder van Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg (56). 'Die vrijdagochtend heb ik me door een limo naar haar huis laten rijden.' Voor de editie van volgend weekend verheugt hij zich vooral op Solange. 'R&B is de nieuwe popmuziek.' In interviews met u gaat het vooral over Lowlands, vrijwel nooit over uzelf. Houdt u persoonlijke vragen af of ­worden die niet g
 2. Hoofdredacteur Nieuwsuur: 'De wereld zit vol met grijstinten, het spijt me'

  Hoofdredacteur Nieuwsuur: 'De wereld zit vol met grijstinten, het spijt me'

  Joost Oranje is onderzoeksjournalist in hart en nieren en bijna vijf jaar hoofdredacteur van Nieuwsuur. Hij houdt een pleidooi voor nuance. 'Ook media redeneren zwart-wit om hun boodschap maar te verkondigen. Levensgevaarlijk.' Bij aankomst is het opvallend leeg in het kantoor van de hoofdredacteur van Nieuws­uur. Een paar seconden later komt Joost Oranje (54) met vlugge pas vanaf de redactievloer
 3. Anja Meulenbelt: 'Beyoncé is niet het rolmodel dat jonge vrouwen helpt'

  Anja Meulenbelt: 'Beyoncé is niet het rolmodel dat jonge vrouwen helpt'

  Anja Meulenbelt, met 72 jaar de éminence grise van de Nederlandse vrouwenbeweging, heeft weer een boek geschreven: Feminisme; Terug Van Nooit Weggeweest. 'Het is geen wedstrijdje tussen mannen en vrouwen.' Waarom is Anja Meulenbelt feminist geworden? "Omdat ik niet wilde worden zoals mijn moeder," zegt ze resoluut. "Ik dacht altijd: ze is jaloers, omdat ik een veel leuker ­leven heb dan zij. Totda