Dementie - 14 resultaten

  1. Heleen van Royen maakt film over haar moeder: 'Door mij is ze verslechterd'

    Heleen van Royen maakt film over haar moeder: 'Door mij is ze verslechterd'

    Heleen van Royen liet in haar tuin een huisje bouwen voor haar dementerende moeder. De film die ze erover maakte, gaat komende week in première op het International Film Festival Rotterdam. 'Ik weet nog steeds niet of ik het goede heb gedaan.' "Ik was aan het winkelen, zomaar een zondagmiddag. Toen belde haar buurman me. 'Je moeder', zei hij, 'ze wil niet meer leven.' Ik werd gek. Ik wist dat het
  2. Kim Erkens zingt voor mensen met dementie: 'Muziek raakt ieder mens'

    Kim Erkens zingt voor mensen met dementie: 'Muziek raakt ieder mens'

    Zangeres Kim Erkens (32) zingt liedjes voor mensen met dementie en maakt er videoportretten van. 'Familieleden kwamen me bedanken. Ze hadden een 'helder' moment bij hem gezien.' 'Een ­gesprek is vaak niet meer mogelijk bij mensen met dementie, maar muziek maakt iets los," zegt zangeres Kim Erkens. Zij begon, in samenwerking met Stichting Nieuwe Helden, het project Vergeet-mij-liedje waarbij ze een