Speciale service voor uw klanten:

het zakelijk leestafelabonnement

Het zakelijk leestafelabonnement biedt u veel flexibiliteit. U bepaalt zelf welke kranten u op welke dagen wilt ontvangen en hoeveel. Een of meer dagbladen voor u en uw klanten, dagelijks bezorgd zoals u het wenst. Maak uw keuze uit maar liefst 13 titels, voor op een leestafel of in een koffiehoek. 

Hebt u al een abonnement op Het Parool en hebt u een vraag?

Waarom zij Het Parool lezen

Lezer Irmina Burger

Het Parool brengt het nieuws met bijzondere invalshoeken

Ik ben geboren en getogen Amsterdamse en naarmate ik ouder word, groeit mijn betrokkenheid met de stad. Het Parool voedt die betrokkenheid. Laatst las ik een artikel over waar de stad naartoe gaat, puntsgewijs onderbouwd, met als conclusie: Amsterdam wordt een internationaal georiënteerde stad voor mensen met geld. Daarvan gaan mijn haren recht overeind staan, want ik wil graag dat Amsterdam een stad voor iedereen blijft. Zo’n artikel deel ik op mijn Facebookpagina.
Lezer Narcis Skelic

Je merkt dat Het Parool een vrijplaats voor denkers is

Door columnisten als Theodor Holman weet ik dat Het Parool een vrijplaats voor denkers is. Daaraan merk je dat de krant als verzetskrant is opgericht. De geest van vrijheid en autonomie waart nog steeds door de katernen. Bij Het Parool wordt niet alleen verteld wat de lezer graag wil horen. Maar de krant beantwoordt mijn vragen op zo’n manier dat ik ook word gerustgesteld. De toon is altijd opbouwend, altijd positief.
Lezer Mitch Karsten

Het Parool maakt ingewikkelde kwesties toegankelijk

Het Parool biedt een brede helikopterview en voelt toch dichtbij. Je leest over dingen die bij wijze van spreken bij je om de hoek gebeuren. De artikelen zijn toegankelijk geschreven, met veel infographics om lastige materie inzichtelijk te maken. Ik heb veel gehad aan de rubriek Adieu aardgas, waarin elke week een alternatieve energiebron werd besproken. Zo’n praktische vertaling van een ingewikkelde kwestie heb ik in andere media niet gezien.
Lezer Lucia Spaans

In Het Parool komen alle meningen aan bod

Tegendraads. Eigenzinnig. Dat zijn de woorden die bij me opkomen als ik Het Parool zou moeten omschrijven. En dat is precies waarom ik die krant zo graag lees. Zelf ben ik ook iemand die weleens kan provoceren. Maar altijd met een open blik naar wat anderen te zeggen hebben: mijn mening is niet in beton gegoten. Dat herken ik in Het Parool; ik heb het idee dat alle perspectieven aan bod komen.

Over Het Parool

Het Parool begon als verzetskrant op 10 februari 1941. Van oudsher is Het Parool een echte Amsterdamse krant en als geen andere krant weet Het Parool dan ook het nieuws uit en rond de regio Amsterdam te brengen. Zonder daarbij iets te missen van het nationale én natuurlijk internationale nieuws, gezien van uit het perspectief van de hoofdstad.


Wat Het Parool uniek maakt is de zeer complete Amsterdamse cultuuragenda. Tips en recensies over uitgaan, culinair genieten, cultuur, kortom alles wat iedereen die Amsterdam een warm hart toedraagt interesseert. En dat Het Parool meer is dan alleen een stadskrant, blijkt wel uit het feit dat de krant in 2020 voor de tweede maal in vijf jaar is uitgeroepen tot 'European Newspaper of the Year' en ook maar liefst twee keer tot 'World's Best Designed Newspaper'. Daar heeft het kwaliteitsnieuws, de frisse vormgeving en de populaire PS weekendbijlage een doorslaggevende rol bij gespeeld.

Over Het Parool

Veelgestelde vragen

Ja! Direct na aanvraag van uw Parool-abonnement sturen wij u een e-mail met uw inloggegevens waarmee u meteen kunt inloggen en beginnen met lezen. Hebt u (ook) een papieren krant aangevraagd, dan ontvangt u deze ongeveer een week na aanvraag of op een later moment indien u zelf een ingangsdatum hebt gekozen.

Dat verschilt per Parool-abonnement. Bij 'Digitaal', 'Weekend' en 'Compleet' hebt u de keuze uit één, twee of drie jaar. Bij drie jaar krijgt u de hoogste korting én profiteert u het langst van het introductietarief. Bij 'Digitaal Basis' hebt u de keuze uit maandelijks opzegbaar, één of twee jaar. Bij twee jaar krijgt u de hoogste korting. Na het introductietarief gaan de abonnementen over in het reguliere tarief en zijn per maand opzegbaar.

Na de introductieperiode gelden onderstaande reguliere tarieven en is het Parool-abonnement maandelijks opzegbaar.


Compleet € 39,95 per 4 weken - € 9,99 per week

Weekend € 26,95 per 4 weken - € 6,74 per week

Digitaal € 21,95 per 4 weken - € 5,49 per week

Digitaal basis € 10,95 per 4 weken - € 2,74 per week


Bovenstaande tarieven zijn geldig per 1 januari 2022

Ja, na uw gekozen introductieperiode kunt u Het Parool maandelijks opzeggen.

Omstreeks 8 dagen na het aanvragen van uw Parool-abonnement zullen we het eerste termijnbedrag afschrijven van het door u opgegeven IBAN-nummer.

Ja, u hebt na het afsluiten 14 dagen herroepingsrecht.

U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag en uw contract. Verder zullen we u per mail benaderen met relevante productinformatie, nieuws en aantrekkelijke aanbiedingen van Het Parool. U kunt zich onderaan de mail altijd afmelden indien gewenst. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens.

Elke abonnee heeft ooit een kortingstarief ontvangen bij introductie. De kortingstarieven op deze site zijn alleen geldig voor nieuwe abonnees die de afgelopen 6 maanden geen abonnement hebben gehad op Het Parool. Hebt u een abonnement op een andere krant van DPG media, dan krijgt u extra korting. Voor meer informatie belt u met Klantenservice, 085 - 0514021

Ja, als u al een abonnement heeft op een andere krant van DPG Media krijgt u extra korting. Voor meer informatie belt u met 085 - 0514021.

Doordeweeks vóór 07.00 uur in de ochtend en op zaterdag vóór 11.00 uur. De digitale krant is elke ochtend om 06.00 uur beschikbaar.

Met het abonnement ‘Digitaal Basis’ krijgt u volledige toegang tot alle artikelen op parool.nl en in de app.

Het 'Digitaal' abonnement biedt daarbovenop de Digitale Editie en de digitale krant. De digitale krant, een digitale versie van de papieren krant, staat elke dag om 13.00 uur voor u klaar, op zaterdag vanaf 05.00 uur. U kunt Het Parool makkelijk digitaal doorbladeren en elk artikel openklikken in een handige leesweergave. Met de Digitale Editie bieden we u de meest optimale leeservaring op smartphone en tablet. Ontdek elke dag het nieuws uit de krant, verrijkt met video, extra foto’s en podcasts.

Onze onafhankelijke redactie brengt dagelijks journalistiek van een hoge kwaliteit. Door u in te laten loggen op uw account houden we deze online artikelen exclusief voor abonnees. U kunt dan bovendien gebruik maken van tal van voordelen die niet-abonnees niet hebben.

Door na het afronden van uw bestelling meteen een account aan te maken en dan in te loggen op parool.nl en in de apps. Of, als u al eerder een account hebt aangemaakt, meteen in te loggen op uw account. Doe dit op elk apparaat afzonderlijk. Dan hebt u op allemaal toegang tot alles wat Het Parool te bieden heeft. Dus ook artikelen die voor anderen verborgen blijven.