Net Open

  1. 740 artikelen sinds 02 november 2014
  2. Het eten bij Pompet is Frans georiënteerd.

    Frans tafelen en jeu-de-boulen doe je bij Pompet in Noord

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Pompet. Drink een kopje koffie bij restaurant Pompet voordat je het park induikt of eindig er de dag met een wijntje en een spelletje. Collectief Hotmamahot is verantwoordelijk voor het net geopende restaurant Pompet in de voormalige Noorderparkkamer. Het collectief bestaat uit …

  3. Delete Waxing

    Alles kan eraf bij de nieuwe Delete Waxing

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Delete Waxing. De brazilian wax, oftewel het waxen van de complete schaamstreek, is in de jaren negentig ontstaan in de kuststeden van Brazilië. Bekend werd het echter pas in New York door de J. Sisters International Salon. Beroemdheden als Scarlett Johansson en Naomi Campbell …

  4. Bake My Day

    Bakkerszaak Bake My Day

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bake My Day. De broden worden net geleverd vanuit de bakkerij in Sloterdijk, en de zoetigheden gerangschikt in de vitrine bij de kassa. De blender overstemt het rumoer van koffiedrinkende mensen. In de Haarlemmerstraat is de derde vestiging van Bake My Day geopend. Bij Bake My …

  5. In de open keuken worden steenovenpizza's bereid - zo groot dat ze over je bord heen hangen - en Italiaanse klassiekers

    Pizzeria L'Osteria

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: L'Osteria. In Italië is een osteria een restaurant waar je een grote portie simpel maar vers eten krijgt voor weinig geld. Alsof het je tweede huiskamer is. In de gloednieuwe woonwijk aan de ­Amstel in Oost opende de eerste ­Nederlandse vestiging van de Duitse franchise L'Oster …

  6. 'Nu de ­zomer eraan komt, is het tijd voor wat afwisseling,' aldus Sarah Reijnen.

    Restaurant Mossel Oost

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Mossel Oost. Ze delen een grote liefde voor kaas, Sarah Reijnen (35), Leslie Reijnen (38) en Robbert Ros (40), maar zijn daarnaast ook dol op mosselen. Het drietal, tevens eigenaar van The Walter Woodbury Bar, opende in september kaasrestaurant Fondue Oost. Dat Amsterdammers va …

  7. Het gerecht dat centraal staat is de 'hummus bowl': een grote bak hummus met verschillende toppings

    Restaurant Yummy Hummus

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Yummy Hummus. Najib El Kanfoudi (31) en Husam ­Abdel Atty (32) uit Oost zijn sinds hun jeugd goede vrienden. Nu hebben de twee Yummy Hummus aan de Kinkerstraat in West geopend. Abdel Atty werkte voorheen als ­ondernemer en kwam voor zijn werk veel in het Midden-Oosten, vooral i …

  8. Achter het slagersblok voorin het restaurant hangen grote stukken vlees, waar de slager voor de keuken de beste cuts snijdt uit Argentijnse, Ierse, Amerikaanse en Nederlandse runderen

    Restaurant The Beefsteak Club

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: The Beefsteak Club. Van begin achttiende tot midden twintigste eeuw was een 'Beefsteak Club' een herenclub in Groot-Brittannië waar mannen samenkwamen om bier te drinken en biefstuk te eten. Geïnspireerd op dit oude concept heeft Sergej Fokke (47), eigenaar van Door74 en Pigs & …

  9. In 'de arena' presenteert Visser zijn nieuwe haute-couture- en pret-à-portercollecties.

    Hoofdkantoor Mart Visser

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: het nieuwe hoofdkantoor van Mart Visser. "Laatst kwam een klant hierheen voor de haute couture, haar chauffeur reed en zij zat achterin te bellen. Ineens stond ze met auto en al hier binnen in het pand," zegt mode­ontwerper Mart Visser (49). Geen probleem, want met een oppervla …

  10. Op de Facebookpagina stond op 2 mei: 'We zijn nog lang niet klaar, maar toch gaan we gewoon open.'

    Café Remouillage

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Café Remouillage. Op de Facebookpagina stond op 2 mei: 'We zijn nog lang niet klaar, maar toch gaan we gewoon open.' Zonder dat hij nog koffie kon serveren, was eigenaar Jonathan Sparber (34) vastberaden om te beginnen. Sparber is geboren in Oostenrijk, waar hij de opleiding to …

  11. De nadruk ligt bij Indo@Home op vega-opties.

    Restaurant Indo@Home

    Stadsgids

    Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Indo@Home. De eigenaar van Indo@Home, Alexander Ahrens (25), groeide op met Indonesisch eten. Op elk familiefeest werd er door zijn Indonesische verwanten uitgebreid gekookt. Zijn oma opende een Indische toko toen ze vanuit Indonesië naar Nederland kwam en zijn vader heeft al r …