Recensie
'Kleine wijnboeren die niet genoeg produceren om te verkopen bij Gall & Gall en Albert Heijn, krijgen hier wel een plek'
'Kleine wijnboeren die niet genoeg produceren om te verkopen bij Gall & Gall en Albert Heijn, krijgen hier wel een plek' © Charlotte Odijk

Wijnwinkel Ducovin

recensieElke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: wijnwinkel Ducovin.

Of Duco van der Sluis (28) al gek was op wijn toen hij jong was? "Nou," zegt vader Ben, "toen hij twee jaar oud was, gingen we met oud en nieuw naar buiten om naar het vuurwerk te kijken. Ineens waren we Duco kwijt. Stond ie binnen de restjes uit de champagneglazen te drinken." Later werd hij 'op de Franse manier' opgevoed: bij het eten kreeg hij water vermengd met een beetje wijn.

Tijdens zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden ging hij een halfjaar naar Zuid-Afrika om alles over wijnen te leren aan de Cape Wine Academy, met extra aandacht voor wijnen uit die regio.